04.01.2016 21:35

Salesiánské misie v Bulharsku

 

Bulharská misie českých salesiánů slavila v loňském roce dvacáté výročí. Na počátku, na přání sv. Jana Pavla II., odešli dva bratři salesiáni do Bulharska, aby hledali možnosti svého působení. V loňském roce začali salesiáni ve Staré Zagoře stavět středisko mládeže, školu, kostel a komunitní dům v jednom komplexu.

Letos 17. ledna k nám z Bulharska do Zábřeha přijedou P. Jiří Svoboda a P. Petr Cvrkal sloužit nedělní bohoslužby a odpoledne v 15:00 hod. nám v Katolickém domě budou povídat o tom, jak se takové misii daří v pravoslavném Bulharsku, které bylo, tak jako u nás, sužováno komunistickou totalitou a před tím po pět set let pod nadvládou Osmanské říše.

Jaká je bulharská misie? Je snad snazší než jinde ve světě? Přijďte si poslechnout a podpořit úsilí českých salesiánů působících v Bulharsku. 

 

 

—————

Zpět


Vítejte na webu místní skupiny České křesťanské akademie v Zábřeze

"Česká křesťanská akademie přispívá k rozvoji vědy, umění a vzdělání v České republice. Sdružuje občany, kteří chtějí tomuto rozvoji napomáhat a kteří se hlásí k odpovědnosti za uplatňování křesťanských hodnot ve společnosti, i organizace, hlásící se ke stejným cílům. Zve ke členství i ke spolupráci příslušníky různých křesťanských vyznání i občany bez vyznání."
(Stanovy, článek 1)

oficiální stránky ČKA

www.krestanskaakademie.cz

najdete nás také na facebooku

Česká křesťanská akademie, místní skupina Zábřeh