13.04.2015 11:11

výlet do Šternberka

Česká křesťanská akademie, místní skupina Zábřeh vás zve na výlet do Šternberka v neděli 26. dubna. 

Společně navštívíme "Expozici času" a areál bývalého augustiniánského kláštera a farního kostela Zvěstování Páně.  Zajištěny budou komentované prohlídky. 

 

Doprava bude individuální. Sejdeme se ve 13.20 před "Expozicí času" (ČSA 19). 

Vlakem je možné jet ze Zábřeha např. v 11.26 s přestupem v Šumperku, do Šternberka vlak přijíždí 12.56. Odtud  bude možná přeprava auty na místo srazu. 

Pro ty, kdo pojedou auty, je možnost parkování buď ve farním dvoře, případně kousek dál u gymnázia. 

 

Ve 13.30 si s průvodcem projdeme Expozici času. Skupinové vstupné bude v tomto případě zřejmě 80,- Kč/osoba. (Rodinné vstupné, tedy 2 dospělé osoby a 2 děti od 3 do 15 let nebo 1 dospělá osoba a 3 děti od 3 do 15 let činí 200,- Kč. Skupina seniorů od šesti osob 60,-Kč/osoba.) Mějte prosím připravenu přesnou částku, ať se nezdržujeme výběrem. 

 

Zhruba v 15.00 bude následovat cca hodinová komentovaná prohlídka bývalého augustiniánského kláštera a farního kostela Zvěstování Páně. Provede nás Josef Knopf. 

 

Poté jsme zváni našimi přáteli ze šternberské ČKA na posezení u kávy ve farní místnosti v areálu. 

 

Odjet bude možné vlakovými spoji např. v 18.07 s přestupem v Olomouci, případně v 18.58 s přestupem v Šumperku. 

 

Prosíme ty, kdo pojedou auty a budou mít volné místo, ať dají vědět, pokud mohou vzít s sebou někoho dalšího a naopak nechť se ozvou i ti, kteří by o volné místo stáli. 

Budeme rádi, když nám dostatečně dopředu sdělíte, že se zúčastníte, abychom vše mohli připravit co nejlépe (včetně přepravy auty od nádraží k "Expozici času"). 

 

Aktuální informace sledujte na https://cka-zabreh.webnode.cz 

 

Za ČKA Jana A. Nováková 

anezons@seznam.cz 

723 353 976 

 

—————

Zpět


Vítejte na webu místní skupiny České křesťanské akademie v Zábřeze

"Česká křesťanská akademie přispívá k rozvoji vědy, umění a vzdělání v České republice. Sdružuje občany, kteří chtějí tomuto rozvoji napomáhat a kteří se hlásí k odpovědnosti za uplatňování křesťanských hodnot ve společnosti, i organizace, hlásící se ke stejným cílům. Zve ke členství i ke spolupráci příslušníky různých křesťanských vyznání i občany bez vyznání."
(Stanovy, článek 1)

oficiální stránky ČKA

www.krestanskaakademie.cz

najdete nás také na facebooku

Česká křesťanská akademie, místní skupina Zábřeh